Joyce van Aalten

Informatie vindbaar maken door middel van taxonomieën, thesauri, ontologieën en metadata. Dat is waar het bij mij om draait. Na een paar jaar bij verschillende adviesbureaus maakte ik in 2010 de overstap naar het Zelfstandig Ondernemerschap en richtte Invenier op. Invenier is afgeleid van het Latijnse “invenire”, wat zoveel betekent als “vinden, ontdekken”. De achterliggende gedachte is dat gebruikers niet willen zoeken naar informatie, ze willen relevante informatie vinden.

Dat vindbaar maken, of findability in goed Engels, doe ik door het adviseren over en begeleiden bij het implementeren van taxonomieën en thesauri. Of een klant nou kiest voor SharePoint, Drupal, Tridion of GX Software: als onafhankelijk adviseur ben ik aan geen enkele softwareleverancier of implementatiepartner verbonden. Ik denk mee en adviseer over de beste oplossing; los van, maar wel geschikt voor, de gekozen of nog te kiezen tooling.

Ik deel graag mijn kennis met geïnteresseerden. Dat doe ik door middel van mijn weblog en publicaties. Daarnaast geef ik regelmatig presentaties en workshops. Dat doe ik in opdracht van organisaties, maar ook op congressen, seminars en netwerkbijeenkomsten. Via GO Opleidingen verzorg ik trainingen op het gebied van SharePoint en taxonomieën.