invenier is het adviesbureau van Joyce van aalten

Als zelfstandig adviseur help ik organisaties bij het zo optimaal mogelijk vindbaar maken van bedrijfsinformatie.

Informatie vindbaar maken door middel van taxonomieën, thesauri, ontologieën en metadata. Dat is waar het bij mij om draait. Na een paar jaar bij verschillende adviesbureaus maakte ik in 2010 de overstap naar het Zelfstandig Ondernemerschap en richtte Invenier op. Invenier is afgeleid van het Latijnse “invenire”, wat zoveel betekent als “vinden, ontdekken”. De achterliggende gedachte is dat gebruikers niet willen zoeken naar informatie, ze willen relevante informatie vinden.

Dat vindbaar maken, of findability, doe ik door het adviseren over en begeleiden bij het implementeren van taxonomieën en thesauri. Of een klant nou kiest voor SharePoint/Office 365, Drupal, Kentico of een dedictated taxonomy tool: als onafhankelijk adviseur ben ik aan geen enkele softwareleverancier of implementatiepartner verbonden. Ik denk mee en adviseer over de beste oplossing; los van, maar wel geschikt voor, de gekozen of nog te kiezen tooling.

Ik deel graag mijn kennis met geïnteresseerden. Dat doe ik bijvoorbeeld door het schrijven van artikelen en boeken. Zo ben ik mede-auteur van het leerboek “Maak het Vindbaar”. Daarnaast geef ik regelmatig presentaties en workshops. Dat doe ik in opdracht van organisaties, maar ook op openbare congressen, seminars en netwerkbijeenkomsten, waaronder de Taxonomy Boot Camp London en VOGIN-IP lezing. Via GO Opleidingen verzorg ik trainingen op het gebied van vindbaarheid, informatiestructuren, infographics en SharePoint/Office 365.

Joyce van Aalten

Artikelen en presentaties

Ik deel mijn kennis graag met geïnteresseerden

Duplo

Onmisbaar bij trainingen en workshops

Mijn trainingen en workhops bevatten altijd een interactief element. Ik houd van het maken van vergelijkingen om complexe materie gemakkelijk te maken. Een grote tas met Duplo behoort niet voor niets tot mijn standaard uitrusting als ik SharePoint/Office 365 trainingen geef.

Contact

Ook de vindbaarheid van informatie binnen je organisatie verbeteren? Neem contact met me op en dan maken we een afspraak voor een kop koffie en een persoonlijk gesprek. Zo kan ik me het beste in jouw specifieke situatie verdiepen.

Invenier is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland
KvK nummer: 50673343
BTW-identificatienummer:  NL001815276B08
Bankrekening: NL61 KNAB 0259 2284 94